català
english
español

cap al portàtil òptimPgines web a partir de 50


Portàtils configurables:
Alienware (+info)
Dell Particulars
Dell Empreses
Sony Vaio
Dell Studio

Botigues especials:
Apple Store Estudiantes

Apple Store Empresas
Outlet Sony Style
Tienda HP Estudiantes


Gaming.cat, la comunitat en català d’aficionats als videojocs: el meu darrer projecte

febrer 28th, 2013

Tot i que no tenc temps de tirar endavant grans projectes o de fer la reforma integral d’optimitza.cat que ja fa temps que estic prometent, sí que estic aconseguint posar en marxa projectes més concrets. El primer cas ha estat Cita prèvia a citapre, un web sense gaires pretensions, però que pretén ser útil.

El darrer cas és Gaming.cat, la comunitat en català d’aficionats als videojocs, un projecte que just he presentat i que me té molt il·lusionat.

Captura de pantalla de Gaming.cat

Que el català té poca presència al món dels videojocs és un fet, tot i que moltes empreses catalanes participen en la creació de videojocs i que hi ha alguns webs d’informació sobre videojocs que fan una gran feina, com Vadejocs i el Rombe, però el fet que el fòrum de Vadejocs hagués de tancar per falta d’activitat, em va preocupar especialment. Possiblement la fórmula “fòrum” està una mica desfasada, la gent es pot expressar lliurement a les xarxes socials, i tal vegada el format dels webs de notícies, tot i que estigui ben integrat en el món 2.o, no afavoreixi la interacció. Però l’activitat de la majoria de nosaltres a Twitter, Facebook i altres xarxes semblants és caòtica i està dispersa i fragmentada, i em sembla que una comunitat mínimament articulada necessita un web estable (o, tal vegada, una xarxa de webs). Per això he creat Gaming.cat.

Gaming.cat intenta donar la major part del poder als seus membres: pel simple fet d’inscriure’t, no només pots escriure al fòrum, sinó que pots escriure articles i compartir vídeos que aniran a la portada del web, com en qualsevol blog. A més, per als aficionats als jocs multijugador, he obert un servidor de veu (TeamSpeak 3) que permet parlar amb altres participants a la partida (de moment, fins a 25 participants simultanis). I, naturalment, té presència a Twitter, Facebook i Youtube.

Sé que no és l’únic intent, i que hi ha comunitats en català sobre jocs concrets, com Battlefield.cat i CatLand (dedicada a Call of Duty), però crec que és interessant l’existència d’un web obert a tots els tipus de jocs sense tenir en compte la plataforma (PC, consola o altres), i que la combinació de fòrum i blog obert a tots els membres pot servir per donar difusió a molts tipus d’activitats o iniciatives.

Per tant, si t’agraden els videojocs, registra’t a Gaming.cat i que comenci la partida!

Kaspersky Rescue Disk m’ha salvat del “virus de la Policia” (versió gener 2013)

gener 5th, 2013

Doncs sí, tot i tenir l’antivirus actualitzat (Avast Free) i anar alerta amb el que faig a Internet, he estat un dels primers “afortunats” en patir una nova versió del famós “virus de la policia”. Aquesta versió deu ser nova de trinca, ja que els remeis que vaig trobar per Internet no funcionaven, i a més, s’executava fins i tot en mode segur (“a prueba de fallos”). Vaig iniciar l’ordinador amb una distribució de Linux executada des d’una unitat USB (concretament, Lubuntu 12.10, que vaig aconseguir a Pendrivelinux.com), i així vaig poder esborrar alguns arxius sospitosos, però no tots, així que no vaig poder sol·lucionar el problema.

Finalment vaig trobar el Kaspersky Rescue Disk, i va resultar ser la sol·lució. És un antivirus que s’executa des de Linux i es pot actualitzar per Internet, i és de franc. El vaig instal·lar en una unitat USB, va detectar correctament la xarxa WiFi, es va actualitzar i va detectar i eliminar els arxius infectats. Després només va fer falta emprar Regedit des de Windows per evitar que s’intentàs executar el virus a l’inici i, voilà! Problema sol·lucionat!

La combinació d’un antivirus de franc com Avast i el Rescue Disk de Kaspersky són una combinació excel·lent per protegir el nostre ordinador amb Windows sense invertir un cèntim però, si en un futur decidesc invertir en un antivirus de pagament, Kaspersky serà la meva primera opció.

El futur d’optimitza.cat

desembre 10th, 2012

La veritat és que, de vegades, entrar a optimitza.cat fa una mica de pena. Fa moltíssim que no s’actualitza, el fòrum està abandonat, els enllaços a patrocinadors no funcionen… La veritat és que hi ha poca informació útil. Per això fa temps que tenc pensades algunes coses:

 • Convertir-la en pàgina personal, amb una secció per a mi a http://optimitza.cat/drfelip i una per a la meva companya Maria del Mar, que ja fa temps que està instal·lada a http://optimitza.cat/mvanrell.
 • A la meva secció hi haurà, naturalment, una secció d’informàtica i jocs d’ordinador, però amb consells molt generals i opinions personals, sense periodicitat.
 • El contingut actual quedaria disponible durant un temps més, però amb poca visibilitat.

El problema és que, de moment, no tenc temps material per a posar-m’hi. Fins i tot, projectes molt senzills, com el meu web de recursos de cita prèvia, citapre.cat (versió en espanyol a  www.citapre.es), s’allarguen durant mesos. I de projectes més complexes, com la idea que em ronda pel cap d’intentar crear una comunitat en català de jocs d’ordinador, ja ni en parlem.

En resum, molts plans però poc temps per dedicar-hi. Esper poder-me posar amb la reforma ben aviat!

Servidor de TeamSpeak 3 Gaming en català

gener 21st, 2012

He creat un servidor de TeamSpeak 3 (TS3) per jugar online en català. És un servidor per a 20 persones i l’adreça és gamingcatala.cubivoice.es i la contrassenya: almogaver. Sí, ja ho sé, el .es fa una mica de mal, però no m’hi havia fixat fins que no he creat el servidor. Si el servidor té èxit ja miraré de cercar un altre allotjament.

Actualització: aquest servidor es va deixar de banda, n’he creat un de nou per al projecte Gaming.cat. Tots els detalls de connexió son a la pàgina del xat de veu de Gaming.cat

TeamSpeak 3

 • Què és TeamSpeak? És un programa que permet parlar (per veu) amb un grup de persones. Amb TeamSpeak et pots connectar a un servidor, entrar dins d’un canal, i parlar amb tothom que sigui al mateix canal.
 • Per a què serveix? Jo el faig servir per a jugar online, però es pot fer servir per qualsevol tipus de tasca col·laborativa (i per socialitzar).
 • On es pot aconseguir? Pots descarregar el programa al web de TeamSpeak, i també el paquet en català.
 • Es necessita alguna cosa més? Sí, una d’important: un micròfon. Moltes càmeres web en tenen una d’incorporada, però amb la meva (una Logitech 300) he tengut problemes (tot i que amb Skype va perfectament). A part d’això, qualsevol micròfon hauria d’anar bé. Per millorar l’experiència de joc jo faig servir uns Corsair HS1 USB.

El tema és que fins fa poc jo sempre jugava a jocs d’un sol jugador. La història, els personatges, els objectius… sempre m’havien semblat molt més interessants que el mata-mata, moltes vegades sense sentit, de molts jocs multijugador. Però el Crysis em va agradar molt, i la demo del Crysis 2 va ser només multijugador. I la veritat és que em vaig enganxar al multijugador d’aquest joc…

Poder comunicar-se amb els altres jugadors és molt més divertit i engrescador que jugar sense comunicació per veu. I com que a la majoria de servidors que he trobat s’hi juga en espanyol, he decidit crear aquest servidor. Recorda: connecta’t al servidor gamingcatala.cubivoice.es al menú de TeamSpeak o cerca Gaming en català al llistat de servidors de TS3.

De moment només he creat quatre canals: un de general, un altre d’administració, un per a Battlefield 3 i un per a Crysis 2, els dos amb canals per a dos equips o partides diferents, però es poden anar obrint i tancant canals per a més equips, més jocs o més partides sense cap problema, només m’has de parlar (normalment seré al canal d’administració o al de Crysis 2) o escriure’m un correu-e a francesc_felipe@optimitza.cat.

I recorda: és un servidor obert a qualsevol que vulgui jugar amb altres catalanoparlants. Quants més siguem, millor, així que: dona-li difusió!

Codi de descompte Dell (fins al 20 d’abril de 2011)

abril 15th, 2011

Dell ens ofereix un codi de descompte del 5%, tant per a portàtils com per a ordinadors de sobretaula, a partir de 799 €.

Condicions:

 • Vàlid per a ordinadors StudioXPS Inspiron (de vegades també pels Alienware), adquirits com a particular.
 • El preu mínim per tal que s’apliqui el descompte és de 799 € (abans d’aplicar qualsevol altra oferta).
 • Vàlid fins al 20 d’abril de 2011.

El codi és: LN11XTXD4LDJM7

També tens un 10% en perifèrics amb el codi HSJ73G0HS9Q6CH

Accessos directes:

Portàtils InspironInspiron z i MiniPortàtils StudioXPSAlienwareOrdinadors de sobretaula

Codi de descompte Dell (fins al 6 d’abril de 2011)

abril 1st, 2011

Dell ens ofereix un codi de descompte del 5%, tant per a portàtils com per a ordinadors de sobretaula, a partir de 799 €.

Condicions:

 • Vàlid per a ordinadors StudioXPS Inspiron (de vegades també pels Alienware), adquirits com a particular.
 • El preu mínim per tal que s’apliqui el descompte és de 799 € (abans d’aplicar qualsevol altra oferta).
 • Vàlid fins al 6 d’abril de 2011.

El codi és: 20TDWGZ0PR6Q1J

Accessos directes:

Portàtils InspironInspiron z i MiniPortàtils StudioXPSAlienwareOrdinadors de sobretaula

Codi de descompte Dell (fins al 30 de març de 2011)

març 24th, 2011

Dell ens ofereix un codi de descompte del 5%, tant per a portàtils com per a ordinadors de sobretaula, a partir de 799 €.

Condicions:

 • Vàlid per a ordinadors StudioXPS Inspiron (de vegades també pels Alienware), adquirits com a particular.
 • El preu mínim per tal que s’apliqui el descompte és de 799 € (abans d’aplicar qualsevol altra oferta).
 • Vàlid fins al 30 de març de 2011.

El codi és: FH$D2TSP44224Q

És possible que el puguis combinar amb alguna de les ofertes especials de Dell. També pot ser una bona oportunitat per a adquirir un dels XPS nous amb processadors Intel Sandy Bridge.

Accessos directes:

Portàtils InspironInspiron z i MiniPortàtils StudioXPSAlienwareOrdinadors de sobretaula

15% de descompte a PC City (fins al 30 de març de 2011)

març 23rd, 2011

Tot té excepcions clar… No s’aplica a l’iPad 2 ni a la Nintendo 3DS. Però a part d’això…

Codi de descompte Dell (fins al 23 de març de 2011)

març 21st, 2011

Dell ens ofereix un codi de descompte del 5%, tant per a portàtils com per a ordinadors de sobretaula, a partir de 799 €.

Condicions:

 • Vàlid per a ordinadors StudioXPS Inspiron (de vegades també pels Alienware), adquirits com a particular.
 • El preu mínim per tal que s’apliqui el descompte és de 799 € (abans d’aplicar qualsevol altra oferta).
 • Vàlid fins al 23 de març de 2011.

El codi és: J1Q312N?$LD$9$

És possible que el puguis combinar amb alguna de les ofertes especials de Dell. També pot ser una bona oportunitat per a adquirir un dels XPS nous amb processadors Intel Sandy Bridge.

Accessos directes:

Portàtils InspironInspiron z i MiniPortàtils StudioXPSAlienwareOrdinadors de sobretaula

Codi de descompte Dell (fins al 16 de març de 2011)

març 10th, 2011

Dell ens ofereix un codi de descompte del 5%, tant per a portàtils com per a ordinadors de sobretaula, a partir de 799 €.

Condicions:

 • Vàlid per a ordinadors StudioXPS Inspiron (de vegades també pels Alienware), adquirits com a particular.
 • El preu mínim per tal que s’apliqui el descompte és de 799 € (abans d’aplicar qualsevol altra oferta).
 • Vàlid fins al 16 de març de 2011.

El codi és: DCHFF6S4C6QXTF

És possible que el puguis combinar amb alguna de les ofertes especials de Dell. També pot ser una bona oportunitat per a adquirir un dels XPS nous amb processadors Intel Sandy Bridge.

Accessos directes:

Portàtils InspironInspiron z i MiniPortàtils StudioXPSAlienwareOrdinadors de sobretaula


cap al portàtil òptim - optimitza.cat - quant a optimitza.cat - contacte
Visita: Cita prèvia per metge, ITV, DNI...

Creative Commons License
Si no s'especifica altrament, el contingut d'aquesta pàgina està subjecte a una Llicència de Creative Commons i és propietat d'optimitza.cat

La secció d'actualitat de cap al portàtil òptim - optimitza.cat és impulsada per WordPress
Notícies (RSS) i Comentaris (RSS).